HockeyNews
PLUS

Glädjebeskeden inför SHL-premiären

(3947) Alexander Urbom
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2018

FacebookXWhatsApp

Djurgården kan räta ut sina frågetecken inför SHL-premiären mot Frölunda.
Både Alexander Urbom och Sebastian Strandberg ingår i laget som åker till Göteborg.
– Jag tycker att vi har ett väldigt starkt lag på papperet. Rent skicklighetsmässigt skulle jag säga att det är bättre än förra året, säger Urbom.

Djurgårdscentern Sebastian Strandberg har haft problem med en axel och backbjässen Alexander Urbom har legat däckad i feber.
Men när Djurgården körde sista träningen på Hovet inför bussresan mot Göteborg på fredagen var de tillbaka och körde för fullt.

– Det ska bli jävligt kul. Jag har haft en liten förkylning och lite feber, men jag har tränat på de sista dagarna så det känns bra, säger Urbom till HockeyNews.se.

Han ser fram emot att få börja mot Frölunda i Scandinavium på lördagen.

"Blir en tuff match"

– Det blir en tuff match. Det gäller väl alla premiärer i och för sig. Motståndet spelar inte så stor roll så. Det blir en rolig match på en gång, Frölunda-Djurgården, det är två bra lag, säger Urbom som tycker att Djurgården har ett skickligare lag den här säsongen nu med Dick Axelsson och Jacob Josefson i toppkedjorna.

– Sedan gäller det som i alla lagsporter att få ihop det som lag. Det är minst lika viktigt. Det känns som vi verkligen har fått ihop det på försäsongen och känns tighta som grupp. Det är bara att köra, säger Alexander Urbom.

Talangens SHL-debut uppskjuten

Med centern Sebastian Strandberg tillbaka får SHL-debuten vänta för 18-årige Adam Falk, som var med på träningarna tidigare i veckan, men som inte fanns med på fredagen.
Djurgårdens toppkedjor med Dick Axelsson, Andreas Engqvist och Gustav Possler samt Daniel Brodin, Jacob Josefson och Jakob Lilja är oförändrade.

Niclas Bergfors, som inledde försäsongen ihop med Engqvist och Axelsson, ser ut att få lira med Marcus Davidsson och Henrik Eriksson mot Frölunda.

– Bergfors måste få i gång sitt spel när det börjar dra igång och förhoppningen är att han ska få till det, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Mörkar målvaktsvalet

Förra säsongens målvaktsetta Adam Reideborn och reserven Robin Jensen är redo för spel, men Ohlsson mörkar målvaktsvalet.

– Adam och Jensen är med ner i morgon så får du se vem som står, säger Ohlsson.

Han är sugen på att få se sitt Djurgården i SHL-premiären i sin gamla hemmaarena Scandinavium.

– Jag är förväntansfull. Efter den matchen så vet båda lagen var ribban kommer att ligga. Det blir ganska mycket tävling i matchen misstänker jag, säger Ohlsson.

Djurgården har haft en del spelare borta under försäsongen på grund av skador, däribland Dick Axelsson och Jakob Lilja, och dessutom är både Jonathan Davidsson och Axel Andersson på NHL-camper för tillfället.

"Hack i försäsongen"

– Det har blivit lite hack i försäsongen, det får jag väl ändå säga. Det har varit killar in och ut och lite olika kedjeformationer, men på slutet har vi ändå fått ett par kedjor att se likadana ut ett par matcher i rad. Det har gjort oss gott tror jag och det kommer vi att tjäna på i de närmaste matcherna annars hade det varit lite för hattigt.

Fakta/Djurgårdens preliminära lag i SHL-mötet med Frölunda på lördagen

Målvakter: Adam Reideborn (Robin Jensen)

Backpar: Robin Norell, Linus Hultström – Olle Alsing, Jesper Pettersson – Bobbo Petersson, Tom Nilsson – Alexander Urbom (David Bernhardt).

Kedjor: Gustav Possler, Andreas Engqvist, Dick Axelsson – Daniel Brodin, Jacob Josefson, Jakob Lilja – Niclas Bergfors, Marcus Davidsson, Henrik Eriksson – Emil Bemström, Sebastian Strandberg, Daniel Widing/William Wiå.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)